(15.) SUP BALATON ÁTEVEZŐ TÚRAVERSENY

2021. szeptember 19.

LEGYÉL TE A BALATON KIRÁLYA!

„King of Balaton”

Hosszútávú verseny és Teljesítménytúra

Nevezni lehet:

Amatőr teljesítménytúrázó, illetve versenyző kategóriákban, amelyek mindenfajta igazolás nélkül szabadon választhatók.

Előnevezés: 2021. szeptember 10-ig a https://balatonbeachclub.hu/nevezes/ lapon történt regisztrációt követően, az alábbi bankszámlára való befizetéssel történik: 10403923-86766978-87841005 – Németh Zsolt, amiről a helyszínen készpénzes számlát állítunk ki.

Helyszíni nevezés és rajtcsomagátvétel: szeptember 17-én 16.00-18:00-ig és 19-én 8.30-9.30-ig a strand mellett – a Lelle Beach Club területén –

Nevezési díj: Előnevezés szeptember 10-ig 10.000 Ft/fő befizetésével, utána és a helyszínen 12.000 Ft/fő.

A teljesítménytúrán várhatóan 200 fő nevezését, fogadjuk be, így az induláshoz oltási igazolvány felmutatása sem lesz szükséges, de az aktuális hivatalos rendelkezéseket be kell tartani!

Szervező: a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet és a Lelle Beach Club.

Táv: 12 km , vagy 6 km a féltávnál található vitorlásnál visszafordulva (illetve 5,5  km erősebb nyugatias szél esetén révfülöpi rajttal )

Rajt helye, ideje:

Szeptember 19-én a 12 km-es oda-vissza távon a Lelle Beach Club elől (Balatonlelle, Honvéd u. 8. nyugati Szabadstrand) 11.00-12.00 között (a versenybíróság döntése szerinti halasztásnál esetleg 15.00-val bezárólag).
Az indítás csoportonként, kategóriánként történik az előzetes nevezések szerint a zárt zóna területről.

Fordító: Szepezdfürdői strand frissítő stég bal kézre eső megkerülésével.

Nagyobb, de másodfokú viharjelzéssel nem járó szél esetén, ( 5,5 km-es távon Révfülöp focipálya melletti vízparti közterületről;), 12.00 és 12.30-ra tervezett rajt időpontokban között (a versenybíróság döntése szerinti halasztásnál esetleg 15.00-val bezárólag) kell majd rajtolni, ahol a versenybíróság fenntartja  a lehetőséget a 12 km-es táv helyett a rövidebb -féltávú downwind túraverseny lebonyolítására!

A rövidebb távokon a szintidő 2 óra!

A rövidebb 5,5 km-es távra a rajthelyszínre jutás egyénileg, illetve előfoglalással /amit visszaigazolunk/ a Lellei hajóállomásról személyszállító hajóval/nem felfújt deszkákkal/, vagy a Lelle Beach Clubtól motorossal amelyeket Révfülöpön, lehet majd felfújni!)
Cél: Lelle Beach Club előtt (Balatonlelle, Honvéd u. 8. nyugati Szabadstrand előtti 2 sárga bója között

Díjazott férfi-, női kategóriák :

a 12 km-es (illetve a tartalék 5,5 km-es) távon:

Merev deszkás

– abszolút

– egy 45+ korcsoportban

Felfújható SUP – iSUP

– abszolút

– 35+fölött több szenior korcsoportban,

– ifjúsági (14-18 évesek)

– egyetemista (nappali tagozatos hallgató)

Az amatőrök és a teljesítménytúrázók a versenyzőktől külön csoportokban indulnak Balatonlelléről várhatóan 11.30-kor és különböző színű karpántokat kapnak.

Egy-egy kategória egyedi, – díjazásához legalább hat SUP-os elindulása szükséges és nekik a saját kategóriájuknak megfelelő csoportban kell rajtolniuk.

A kategóriákba sorolás a rendezők kizárólagos joga, de a jelölést a nevezők teszik meg!

Csak a rendezők által jóváhagyott (a biztonsági követelményeket kielégítő) egységgel lehet elindulni, amelyet a rendezők szúrópróbaszerűen ellenőriznek. Egy SUP deszkán csak egy személy tartózkodhat, kivéve a megasupokat.

A versenyzők csak a felálláskor és max. 5-5 tempót evezhetnek térdelve, míg a szabályt megszegőket nem értékeljük!!

Díjazás: a meghírdetett kategóriánként az első 3 helyezett éremdíjazásban részesül.

A rövidebb 6 km-es távon csak az első 3 helyezett részesül éremdíjazásban.

A deszkák beszállítása a strandi parkolókból a rajtzónába szeptember 19-én 9:00 – 12:30-ig lehetséges. Igény esetén ruhatári szolgáltatást biztosítunk.

A célban és a fordulónál frissítést biztosítunk.

MINDEN előzetesen regisztrált, pontos méretet megadó résztvevő a túra verseny emblémájával ellátott, névreszóló számozott egyedi sportpólótót kap, amihez kérjük mielőbb de legkésőbb szeptember 10-ig a nyomtatásra kerülő név e-mailben való megadását(iroda@marathon.hu) ! (a többiek ezt Budapesten, illetve Balatonlellén kapják meg az esemény után két héttel)

  1. fokú viharjelzés, illetve túl erős szél/nagy hullámzás esetén a versenyt elhalasztjuk (tervezett esőnap: szeptember 19.)
    Szél információ a verseny napján a 70/383-6670-es és folyamatosan a 70/3700-002-es telefonszámon.

További tudnivalók:

– Az indulás előtt mindenkinek nyilatkozatot kell kitöltenie fizikai felkészültségéről és úszástudásáról, valamint rendelkeznie kell vízi jártassági ismeretekkel, és ezen szabályokat be is kell tartania.

– Minden túrázónak és versenyzőnek gondoskodnia kell saját mentőmellényről, illetve a végig kötelezően használni szükséges bokapántról(leash). A mentőmellény, ami a deszkán kell hogy legyen, – melyet annak elrendelése esetén viselni kell – hiánya a versenyből való kizárást vonja maga után és anélkül el sem lehet indulni!

– Csak kézi erővel hajtott deszkák vehetnek részt az eseményen (vitorlás, motoros nem).

– Az induló deszkáknak jól felfújt, jó, megbízható állapotban kell lenniük.

– 14-18 év közöttiek csak SUP, vagy kajak-kenu szakosztályokban leigazolt versenyzők, vagy szülői kísérettel indulhatnak, de csak írásbeli szülői engedéllyel. 14 éven aluliak nem indulhatnak!
Újdonság, hogy az első 14 általunk szervezett Balaton-átevezésen résztvevő kajakosok kérésére az utolsónak tervezett futamban, várhatóan 13.00-kor az egyes és a kettes kajakosok, a tengeri kajakosok is nevezhetnek 12 km-t záróhajóként, akiknek a mentőmellényre vonatkozó biztonsági feltételeknek szintén meg kell felelniük.

– Az ütközést köteles mindenki elkerülni és a Balatoni Viziközlekedési szabályokat be kell tartani! A szándékos ütközést óvástárgyalás követi, melyhez az ütközésben résztvevők a befutás után közvetlenül kötelesek jelentkezni a rendezőségnél.

-Az útvonalon 1 km-ként lehorgonyzott vitorlás hajók is biztosítják és jelzik a tájékoztató irányt, amelyeket kérjük a menetirány szerinti jobb oldalon érinteni a szembe való ütközések elkerülése végett. A szepezdfürdői fordítópontot, amely a Sir David Castle sárga épület irányában van jól látható molinót visel, bal kéz felől kell kerülni, a rajtszámot bekiabálva.

– A verseny feladását a túrázók és a versenyzők kötelesek haladéktalanul jelenteni a rendezőségnek.

– Az esemény teljesítési szintideje 4 óra, az ezen túl beérkező egységeket nem értékeljük.

– Indokolt esetben a versenyrendezőség a versenytávokat felcserélheti, a rajt időpontokat módosíthatja, a versenyt félbeszakíthatja és az akkori állapot szerint hirdetheti ki a végeredményt. Rossz körülmények esetén a túrázók és a versenyzők kötelesek főrendezői, rendőri felszólításra a versenyt azonnal befejezni és a rendezői utasítások szerint cselekedni.

– A rendezvény halasztásra kerülhet még október 31-re is. de teljes elmaradása esetén az addig felmerülő költségek kifizetése után a nevezési díjak összegét nyilvánosan közhasznú célok: a balatoni víziturizmus támogatására fogják felhasználni.

A rendezvény támogatója a Honda, a balatonlellei, a révfülöpi és a szepezdi önkormányzat.

Az időjárás változékonysága esetén az esemény lebonyolításáról, távok rajthelyek, verenyidőpont,.. a verseny előtt várhatóan szeptember 16-én 12.00-ig döntünk, mely döntést a https://balatonbeachclub.hu lapon és a FB esemény oldalon olvashattok. Rossz, vagy bizonytalan, változékony idő esetén elképzelhető, hogy a napi programokon – akár a rajtidőpontokon, a rajthelyszíneken, vagy útvonalon módosítunk ezért leutazás előtt kérjük, hogy itt tájékozódjatok!

HIVATALOS VERSENYZÉSI FELTÉTELEK:

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a versenybíróság közreműködését és betartja a verseny szabályait. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, úszni tudnak, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételének. A versenyző kategóriában is bárki nevezhet versenyzői licenc nélkül!

Minden nevező tudomásul veszi, hogy róla a rendezvény alatt kép- és hangfelvétel készülhet, amit a későbbiek során fel lehet használni, megjelentetni.

A Balaton Átevezés támogatója a HONDA, a Suplife és a VIDRAbag.

Étkezés: a szabad strand területén működik a nyitvatartó Beach büfé

Illemhely, tisztálkodás: a szabadstrand területén lehetséges.

Orvos, vízimentő motorcsónak a helyszínen biztosított.

Minden sérülést, rosszullétet, eltünést stb. haladéktalanul jelezni kell a rendezőség felé!

 

INGYENES PARKOLÁSI LEHETŐSÉG: a nevezetteknek a Balatonlelle Honvéd u 8. udvarán és a Balatonlelle, Gyöngyvirág köz 6, alatti nagy parkolóban

Elérhetőségek:

További Információ: Németh Zsolt, 70/3700-002

iroda@marathon,hu, illetve info@balatonbeachclub.hu

Honlap: https://balatonbeachclub.hu/balaton-atevezes/

Facebook: https://www.facebook.com/events/2870380279852315

Helyszín: Balatonlelle, nyugati szabadstrand (Honvéd u 8.-nál)

Abban az esetben, ha szükségetek van szállásra(4000 Ft/fő/éj, 2-3 ágyas szobákban), kérjünk mielőbb írjatok ide: iroda@marathon.hu, ill. foglalas@balatonbeachclub.hu