Szezonzáró SUP Teljesítménytúra és Halloween SUP Strandtúra

      VÉGLEGES KIÍRÁS ÉS TÚRAUTASÍTÁS

Időpontja:  október 31. 11:00

 • Helyszín: Balatonalmádi, Wesselényi strand homokos része
 • Indulók tervezett száma: 40 fő
 • Részvételi díj: Teljesítménytúra: 8000 Ft;                                                                                                                      Halloween SUP Kis Strandtúra és szörnység-verseny: 5000 Ft

Az aktuális és a várható időjárás/szélerősség és szélirány szerint választjuk ki a part, illetve a nádas menti sávban a nyugati „A pálya 11 km”: (Almádi-Káptalanfüred-Alsóörs és vissza) , (tartalék túra útvonal: keleti „B pálya 6-10 km  ”:(Almádi-Budatava-Fűzfő Tobruki – Föveny Strand és vissza) irányba induló nyomvonalak közül a túra reggelén a legkevésbé hullámos 6-11 km-es útvonalat.

 • Indulás: 2021. október 31. 11.00-tól
 • Érkezés: 2021. október 31. 14.00-ig

Távok:          Kis Strand táv (4 km Káptalanfüredi fordítóval) és

Nagy táv (10,5 km)

Kategóriák:             férfi-női, -felnőtt. illetve -szenior (40+ és 50+ év felett) kategóriákban

felfújható és merev SUP deszkás külön értékelve

 • Díjazás azokban a kategóriákban, ahol legalább 6 induló van.
 • Rajt a vízen, tömeg indítással.
 • Befutó a homokos terület előtti célvonalon a két bója között.
 • Technikai értekezlet 10.15-kor a rendezői sátornál.
 • Díjkiosztó 15.00-kor a strand főbejáratánál.

Kiegészítő program: Halloween SUP szörnység-verseny

Nevezés:


A nevezés a nevezési felületen a www.balatonbeachclub.hu/nevezés oldalon kedvezményesen a nagy távra 7000 Ft, a kis strandtúrára 4000 Ft 2021. okt 24-ig átutalva, vagy a helyszínen 8000 Ft, illetve a kis távra 5000 ellenében történik – a túranapon 9.00 órától 10.00-ig a rendezői sátornál. A nevezni szándékozók ne hagyják a végére a nevezést mert 40 indulóra készülünk fel és ez a szám a kiséró motorosok miatt fontos!

A túrarendezőség gondoskodik a túrázóknak adandó rajtszámokról.

Az alábbi dokumentumokat kérjük a nevezés során:

 • Személyigazolvány

Az összes számban induló a nevezéssel elfogadja, hogy saját felelősségre vesz részt a teljesítménytúrán, melyet aláírásukkal igazolnak (18 éven aluliak a túrán szülői, illetve edzői felügyelet és részvétel nélkül nem indulhatnak).

Mit hozz Magaddal?

 • Az aktuális és várható napi időjárásnak megfelelő vízálló száraz, vagy neoprén öltözet, neoprén, vagy vízálló csizma, -lábbeli, sapka, száraz váltóruha a túra utánra, frissítő ital. (Kérésetekre melegített öltözősátrakat állítunk)
 • A nevezettek egyszerre indulnak el a két túrára, ahol a szintidő teljesítése elvárás – amit mérünk- és a szintidőből kicsúszó nagyon lemaradókat a szervező motorosok a túra megszakítására, vagy akár visszafordulásra szólíthatják fel. Ez a teljes mezőnyre is igaz lehet az időjárási viszonyok radikális és a felelős rendező döntése esetén.
 • Pálya rövidítése-, levágása vagy más sportszerűtlen magatartás a túrateljesítésből való kizárással jár.

Biztonsági szabályok:

 

 1. II-fokú viharjelzés hatálya alatt tilos a vízben tartózkodni
 2. Kedvezőtlen időjárási körülmények miatt:

– a rajt halasztást szenvedhet

– pályákat rövidíthet a rendezőség

 1. Mindenki köteles betartani a biztosításban részvevők és a rendezők utasításait
 2. A túrázók kötelesek mentőmellényt, vagy úszáskönnyítőt, és bokapántot viselni

 

HIVATALOS TÚRA FELTÉTELEK:

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a túrakiírásban foglaltakat, a túraszervezők közreműködését és betartja a túra szabályait. Ezzel a túrázók elismerik, hogy tudnak úszni, saját felelősségre indulnak a túrán, és egészségi állapotuk megfelel a túrán való részvétel feltételének. Minden nevező tudomásul veszi, hogy róla a rendezvény alatt kép- és hangfelvétel készülhet, amit a későbbiek során fel lehet használni, megjelentetni.

További információk:       telefonon: +3670 3700-002,                                                                                                                    e-mailben:  sport@marathon.hu

www.balatonbeachclub.hu/sup

Mindenkit Szeretettel várunk!

Lelle Beach Club